‘Werken aan de groei van de bewoner naar wie hij of zij wil zijn’

Goedendag! Ik ben Barbara. Ik werk een aantal jaren bij Stichting Inversa op beide boerderijen als (groeps)begeleider. En dat maakt mijn werk heel afwisselend. Bij de woonzorgboerderij in Woubrugge wonen mensen met een laag verstandelijk niveau en autisme en bij woonzorgboerderij in Nieuwkoop wonen mensen met een hoger niveau en autisme. De ene groep is dus zelfstandiger dan de andere en dat maakt mijn werk juist zo veelzijdig. Qua mensen, maar ook qua dieren. In Woubrugge zijn er meer dieren en zijn zij onderdeel van de dag van de bewoners.

In Nieuwkoop is dit niet zo, daar kunnen bewoners zich bezig houden met de verzorging van de dieren maar hoeft dit niet. Zij zijn zelfstandiger en werken ook buiten de boerderij en niet op de boerderij zoals in Woubrugge. Na het werk thuiskomen betekent dan ook: eten, relaxen en samen een gezellige avond hebben.

Het geeft mij veel voldoening om naast de dagelijkse zorg en hulp echt een bijdrage te kunnen doen in de ontwikkeling van onze bewoners. Ik help hen echt bij ‘het groeien naar wie je wilt zijn’. De samenwerking met de ouders is in mijn werk ook van belang om samen te zorgen dat hun kind zo gelukkig mogelijk kan wonen en werken. Dat is voor mij ook een mooie toevoeging in mijn werk.

(Groeps) begeleider Barbara