Boerderij Nieuwkoop

De woon-zorgboerderij in Nieuwkoop noemen wij ‘De Koekoekshoeve’ en is een woonboerderij midden in de polder waar 7 mensen met een verstandelijke beperking en autisme van een hoger niveau en in de leeftijd van 18-60 jaar wonen.

Zes bewoners hebben een eigen kamer op de boerderij met wastafel en een gezamenlijke douche.

De zevende bewoner woont in een eigen appartement vlak naast de boerderij. Dit appartement heeft een eigen slaapkamer, woonruimte, douche en toilet. Dit appartement biedt de mogelijkheid om ‘te oefenen’ met zelfstandiger wonen met de begeleiding en de gezamenlijke gezelligheid dicht in de buurt. Je kunt hier je eigen leven leiden, maar tegelijkertijd gebruik maken van de gezamenlijke huiselijkheid door te eten of te ontspannen met de groep in één van de huiskamers op de boerderij. Een perfecte manier om door te groeien naar zelfstandig wonen met ambulante begeleiding.

Alle bewoners gaan naar hun dagbesteding buiten de boerderij. Zo werken zij bijvoorbeeld bij de Jumbo supermarkt of in de horeca van zorgboerderij ‘Schaap, Noot, Mies’ in het nabije dorp Aarlanderveen. Op de boerderij leven ook een aantal dieren: konijnen, varkens, geiten, kippen en twee katten. De zorg voor de dieren en de dierenverblijven doen we met elkaar.

Op het terrein wordt het voormalige zomerhuis verhuurd aan stichting ‘Beijzonder Welkom’: Een kleinschalige dagopvang voor dementerende en eenzame ouderen. Met deze stichting delen we onze zorgexpertise. Samen organiseren we diverse activiteiten op en om onze terreinen die passen bij de ouderen van St. Beijzonder en die van onze bewoners. Een mooi voorbeeld is de houtbewerkingsplek van één van de medewerkers van Beijzonder. De dementerende bewoners van Beijzonder en onze bewoners kunnen hier leren van elkaar, samenwerken en plezier hebben. Je leest meer over Beijzonder op hun website: U bent Beijzonder Welkom.