‘Met mijn hakken in de blubber’: 
Op 15 oktober a.s. sta ik alweer twee jaar met mijn “hakken” in de blubber als directeur van de woonzorgboerderijen in Woubrugge en Nieuwkoop bij St. Inversa. Na 7 jaar gewerkt te hebben als directeur bij s’-Heerenloo stapte ik op 15 oktober 2020 op mijn hakken over naar een kleinschalige zorgorganisatie als St. Inversa. Ik startte in een roerige tijd gezien een aantal bestuurswisselingen. De teams waren niet compleet, de dagbesteding van bewoners was niet op orde, niet alle woonplekken waren gevuld en dan had je ook nog het coronavirus dat het boerenterrein opwaaide.

De overgang was groot, van een grote landelijke organisatie naar een kleine stichting zonder de alom bekende “systemen” en functionarissen in allerlei verschillende vakgebieden. Het voelde voor mij letterlijk en figuurlijk weer “als met twee benen in de klei staan”. Na twee jaar kan ik nog steeds met veel plezier en overtuiging zeggen dat ik hier nog elke dag van geniet. Elke dag zie ik de voordelen van een kleine organisatie, vooral het hebben van korte lijnen met de teams, ouders en het netwerk. Tel daarbij op de vrijheid in mijn werk om keuzes te maken die daadwerkelijk en direct een bijdrage leveren aan het woon- en levensgeluk van onze bewoners.

‘Met mijn sneakers in het natte gras’:
Deze week gooide ik dan ook symbolisch het merendeel van mijn hakken in de prullenbak. Met comfortabelere schoenen aan sta ik nu midden in het natte gras in het weiland van St. Inversa en ga ik goed nadenken welke weg we gaan inslaan. Hoe we onze mooie stichting kunnen voortzetten, zorgen voor onze bewoners en onze begeleiders, hoe we kunnen groeien, verbinding maken met de buurt, kortere lijnen creëren met de gemeenten, de boerderijen kunnen verduurzamen, enzovoorts, enzovoorts. Genoeg werk op de boerderijen. Ik kijk uit naar de komende twee jaar.