‘Werken bij Inversa voelt als thuis zijn!’

Goedendag! Ik ben Natalie en werk zo’n vijf jaar bij Inversa als (persoonlijk) begeleider. Al op jonge leeftijd fietste ik langs de boerderij aan de Nieuwveenseweg in Nieuwkoop en dacht ik altijd: “Wat een mooie boerderij en wat zou daar te doen zijn?”. Als jong meisje hield ik al van het buitenleven en dieren, vooral paarden. Nu op mijn 25e ben ik dat nog steeds. Na het afronden van mijn zorgopleiding ging ik werken bij een grote gehandicaptenzorgorganisatie als begeleider. Toch bleef ik nieuwsgierig naar de boerderij in Nieuwkoop en dus ging ik vrijblijvend kennis maken met het team en de bewoners. Dit resulteerde heel snel in het tekenen van mijn arbeidscontract bij Inversa. De kleinschaligheid, natuur, dieren, boerderijleven/werken en korte lijnen paste mij zoveel beter.

STEVIG IN JE SLOFFEN STAAN:
Als ik op de boerderij aankom, voelt het als ‘thuiskomen’. Mijn (werk)sloffen staan al klaar achter de voordeur. Het werken bij deze boerderij betekent dat je alleen voor de bewoners zorgt in verschillende diensten.

Je moet wel houden van zelfstandig werken, want de groep is klein waardoor je wel de overdracht doet met een andere collega, maar je de dienst alleen draait. Mocht je toch met een collega willen praten, dan kun je wel altijd iemand bellen die paraat staat of met wie je kunt sparren. Ik ben dol op dieren en met name paarden. Dus naast de huiselijke sfeer is daar ook de natuur en de dieren om mijn werk heen, dat het werken bij Inversa extra speciaal maakt. Naast de algemene begeleiding bij het werken en wonen van onze bewoners bied ik ook persoonlijke begeleiding aan een aantal bewoners.

Ik maak de zorg- en ontwikkelplannen en spreek regelmatig met hun dagbestedingslocatie dat zich buiten de boerderij bevindt, zoals bijvoorbeeld een supermarkt of zorgboerderij.

Wat ik mooi vind aan mijn werk is dat ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van mensen met een beperking. Zoals onze oude bewoonster, die na zeven jaar begeleid wonen, nu zelfstandig woont met af en toe ambulante begeleiding. Dat is echt een ‘kers op de taart’ van het werken als begeleider.

Hartelijke groeten van Natalie