Maurice (47 jaar) klopte spontaan aan op de boerendeur van Inversa in Woubrugge. Zijn vraag:

Kan ik bij jullie vrijwilligerswerk doen? Ik ben handig met klussen, repareren en ik doe graag iets voor mensen met een beperking. Na een goede wederzijdse kennismaking ging Maurice aan de slag. Tijdens het werk maakte hij kennis met de bewoners en begeleiders van Inversa en betrok hij ook bewoners bij de klussen op de boerderijen.

Twee maanden later klopte Maurice weer bij ons aan. Dit keer met een andere vraag:

Zou ik woonbegeleider bij Inversa kunnen worden? Hij merkte dat hij het werken als begeleider in de gehandicaptenzorg zoveel mooier vond dan het vak als vrachtwagenchauffeur dat hij zich wilde laten omscholen. Bij Inversa merkten iedereen dat Maurice een hart voor de zorg had, een goede klik met de bewoners en een enthousiast collega was geworden. Inversa startte het BBL-traject met hem op en Maurice gaat elke maandag naar school en werkt 24 uur per week als aspirant-woonbegeleider. Wij vinden het mooi om te zien hoe Maurice groeit naar zijn rol als woonbegeleider. Ondertussen doet hij de klussen tussendoor en vooral samen met onze bewoners.

‘De stap naar werken met mensen met een beperking geeft mij meer voldoening en energie dan mijn oude baan in de transportsector. Daarvoor ga ik heel graag weer terug naar school’.

Bekijk een korte opname van Maurice aan het werk met twee bewoners: