‘De verademende visie van St. Inversa werkt voor onze dochter’

De doorslaggevende factor voor ons om woon-zorgboerderij St. Inversa te kiezen voor onze dochter was: ‘De andere, niet-traditionele kijk’ op het omgaan met mensen met autisme en de sterke visie hierop. Jarenlang worstelden wij als ouders bij het vinden van de juiste woonplek met de juiste begeleiding die het gedrag van onze dochter begreep.

Geen grote instelling, maar een persoonlijke zorgorganisatie met aandacht voor de problematiek van ons kind. En dat vond onze dochter bij St. Inversa. De begeleiders kijken naar het gedrag en het achterliggende probleem dat op dat moment speelt en proberen deze obstakels zoveel mogelijk weg te nemen. Voor onze dochter hielp ook de duidelijke structuur die Inversa biedt: Overdag ga je naar je werk, thuis op de boerderij mag je ontspannen.

Ontstaat er ruimte op een dag dan maken we een uitstapje in het dorp, halen we kranten en flessen op bij de buurtbewoners, gaan we wandelen, pannenkoeken bakken of zorgen we dat de woonkamer er weer top uitziet. Nog een mooie regel: ‘De begeleider die je naar bed brengt, haalt je ’s-morgens ook weer uit bed’. Helderheid en duidelijkheid geeft rust! Voor onze dochter, maar ook voor ons als ouders.

Ouders van bewoonster Kim

(op de foto: Kim (rechts) bakt cup cakes met directeur Astrid)