‘Een zeer fijne omgeving met een gezellige sfeer’ is hoe ik Inversa zou omschrijven.

Ik ben Isabelle (16) en moest voor mijn school een maatschappelijke stage doen. Ik vond het belangrijk dat ik een goede stage uitzocht waar ik het niet alleen naar mijn zin had, maar waar ik ook nog echt iets zou leren. Inversa heeft mij beiden kunnen bieden. Wat mij in eerste instantie aantrok is het feit dat je met mensen en dieren werkt. Je bent ook veel buiten, wat ik zeker een pluspunt vind.

Aan het begin vond ik het best wel spannend. Ik had immers nog nooit met mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Ik wist daarom ook niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik werd tevens zeer positief verrast met hoe lief de bewoners en begeleiders waren. Mijn stage bestond uit het meelopen met een begeleider, één dag op de dorpsboerderij in Nieuwkoop en twee dagen op de woonzorgboerderij in Woubrugge. De begeleiders gaven uitstekende begeleiding en ik wist wat er van mij verwacht werd.

Met zowel de bewoners als de begeleiders heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Ik heb veel geleerd over werken in de zorg en heb er zeer dierbare herinneringen aan overgehouden. Ik ben enorm blij dat ik heb gekozen om mijn stage bij Inversa te doen en raad het ook zeker aan voor andere scholieren en studenten!