Vier bewoners van onze boerderijen uit Woubrugge en Nieuwkoop werken vanaf 4 maart 2024 elke maandag op de Dorpsboerderij Nieuwkoop. Onze bewoners werken graag buiten en met dieren op onze boerderijen, maar het is ook wel eens fijn op een andere plek buiten te werken. Dorpsboerderij Nieuwkoop is volledig afhankelijk van vrijwilligers en kan altijd helpende handen gebruiken. Zo heeft deze samenwerking een meerwaarde voor zowel de bewoners van Inversa als de Dorpsboerderij Nieuwkoop.

De dorpsboerderij bestaat al ruim 30 jaar, er wonen zo’n 50 verschillende dieren en heeft een kantine ‘Het Kwakertje’ waar je koffie, thee of limonade kunt nuttigen. Veel gezinnen bezoeken de gezellige boerderij graag. Om de dieren te aaien, knuffelen of andere dorpsgenoten te ontmoeten. De boerderij draait volledig op vrijwilligers. Zij zorgen voor de dieren, onderhouden de verblijven en het terrein. De vier bewoners van Inversa werken elke maandag samen met begeleider Eline van 09.00 uur tot 16.00 uur.

De bewoners wonen of op de woonzorgboerderij in Woubrugge of de woonzorgboerderij aan de Nieuwveenseweg 49 in Nieuwkoop. Op andere dagen werken zij op de eigen boerderij. Met vaste begeleidster Eline gaan zij nu elke maandag aan de slag op Dorpsboerderij Nieuwkoop. Ze vegen het terrein aan, voeren de dieren, serveren drankjes en helpen de vrijwilligers bij andere activiteiten.

Astrid van der Voort, directeur van Inversa zegt over de samenwerking: ‘Onze bewoners wonen en werken op een boerderij in Nieuwkoop (en Woubrugge) dus zijn gewend aan dieren, land en natuur. Voor hen is het een aanvulling om ook met andere mensen om te gaan en in een andere omgeving te zijn. We zijn daarom heel blij dat Dorpsboerderij Nieuwkoop hen elke week verwelkomt en dit mogelijk heeft gemaakt. Zo helpen we elkaar: Onze bewoners hebben een fijne dag buiten. De dorpsboerderij heeft er een aantal extra handjes bij elke maandag’.

Jaap Kruijt, bestuurslid van Dorpsboerderij Nieuwkoop vult aan: ‘We vinden het geweldig dat de vier bewoners van Inversa ons komen helpen met de verzorging van de dieren op de dorpsboerderij. We hebben er vertrouwen in dat ze er veel plezier aan zullen beleven. Zij maken nu samen met de andere vrijwilligers deel uit van een hecht team dat ervoor zorgt dat dit unieke plekje in Nieuwkoop behouden kan blijven.’

Op zoek naar een Dagbestedingsplek?
Ben je op zoek naar een fijne dagbesteding buiten op een boerderij? Inversa biedt dagbestedingsmogelijkheden op de Dorpsboerderij en/of de woonzorgboerderijen in Nieuwkoop of Woubrugge. Neem contact op met Inversa | 06 193 36 332.